Moeder verlaat haar pasgeborene – vader met het Asperger syndroom deelt zijn problemen met het vaderschap

0
1674

Slechts een maand na de geboorte van hun kind, besloot de vriendin van een man met het Asperger-syndroom er vandoor te gaan met zijn beste vriend.

De vader van de baby werd geconfronteerd met de moeilijkste beslissing van zijn leven: zijn baby zelf opvoeden of het jonge kind een betere kans te geven door de baby af te staan voor adoptie.

De definitieve beslissing veranderde zijn leven voorgoed.

Lees de brief die is gepubliceerd op de Facebook pagina van Love What Matters:

« Je moet weten dat ik mijn hele leven geworsteld heb met emoties … met vriendschappen aangaan … gezichtsuitdrukkingen lezen van andere mensen … en zoals de meeste mensen die Asperger hebben weten maakt dit dat we het niet zo makkelijk hebben in ons leven … maar Faith (mijn dochter) veranderde mijn leven compleet… het geloof  dat ik voor het eerst en waarschijnlijk ook voor het laatst begreep wat liefde was …

Ik herinner me de zwangerschap … het was een hobbel … gewoon een bult op het lichaam van mijn vriendin dus … Niet meer.  Wat “koud” denkt u waarschijnlijk … maar  ik kon de baby niet zien … De waarheid is dat ik  bezorgder was over de veranderingen in mijn dag- en nachtschema dan wie binnenkort een nieuwe aanwinst zou zijn in mijn leven …

Toen begon het … we gingen winkelen voor babykleertjes … we kochten een wieg … ik probeerde me er iets of iemand bij voor te stellen … en ik moet zeggen dat voor iemand met een aandoening die meestal meer fantasie heeft dan de meeste mensen  … het lukte me niet …

nursery-1078923_640

PIXABAY

Maar … de dag van de geboorte  kwam … de weeën begonnen …

Ik was voorbereid op wat er ging gebeuren … we waren zo in beslag genomen door de voorbereidingen toen we naar naar het ziekenhuis vertrokken… Het gebeurde nu echt !!! Ik werd vader …

14 uur … een schreeuw … felle lichten … de ziekenhuis verpleegkundigen leken wel een vreemde taal te spreken… de geur van de ziekenhuizen maakt me ziek … Mijn ex had pijn … Ik was in de stress … er was geen detail dat ik niet zag … ik stond op ontploffen …

Stilte …

Alleen stilte?

De verpleegkundige liet me de bebloede baby zien … er bestond niets anders meer op deze wereld … in wat leek slow motion, verscheen deze mooie baby op de wereld … mijn lichaam kon niets anders dan kijken… Dit is één van de weinige keren in mijn leven dat mijn hersenen stopten met denken … ik kon niet stoppen met kijken … Ze was van mij! Ik wist niet wat ik meemaakte … vanaf die tijd … was ik plotseling vol Verlangen !!! Liefde !!! Hoop !!!! JA ?? IK WAS PAPPA! Ik was de meest trotse man op aarde !!!

baby-428395_640

PIXABAY

Kort hierna … misschien net na een maand … ontdekte ik dat Hannah me in de steek liet voor mijn beste vriend … daarna vertrok ze en liet ze Faith bij mij …

Het was moeilijk … Wat moest ik doen ??? !!!! Mijn prinses Faith bleef achter met een idioot (ik). Ik haatte wie ik was en wat er aan de hand was! Mijn ouders zeiden dat ik aan adoptie moest denken …  Maar daar kon ik niet aan denken … dat wist ik wel toen ze ik mijn armen lag … ze keek me in mijn ogen en pakte mijn pink … nauwelijks in staat om de hele zaak te begrijpen … ik zal je nooit laten gaan zei ik tegen haar …

Ik zei mijn twee banen de volgende dag op … ik vroeg een uitkering aan … Ik ging het doen !!!!! Ik en Faith tegen de rest van de wereld! En het was zwaar … Als u zich afvraagt hoe het is om als man met Asperger een kind op te voeden … Waarschijnlijk is het het moeilijkste wat ik heb ooit gedaan of heb meegemaakt …

Haar tranen vond ik ondraaglijk … ik was continu gespannen en alert … mijn depressie werd erger … Ik heb dagen niet geslapen of gegeten … Mijn enige doel was om voor dit meisje te zorgen! Ze vertrouwde op mij! Er waren tijden dat ik huilend naar bed ging … Ik ging volledig gekleed, huilend in de badkuip zitten totdat ik van ellende in slaap viel.

Wij mensen met het syndroom van Asperger hebben tijd nodig … Ik had geen steun … geen veilige haven … die baby was mijn taak … mijn doel. .. het enige verschil was dat ik niet na mijn werk naar huis kon… ze was er als ik wilde slapen … en als ik wakker werd … zelfs naar de wc gaan was moeilijk … maar weet je wat ik deed … ik gebruikte de logica … onze grootste bondgenoot als Aspergers is routine… En baby’s houden ook van routine! Dus eerst eten, dan in bad en in een mum van tijd naar bed … ze sliep ‘s nachts zonder problemen …  een goede nachtrust … vader dank u, mijn God, ik hou van je .. .

man-863085_640

PIXABAY

Na verloop van tijd, werd het gemakkelijker … omdat ik de controle weer een beetje terug kreeg…  en ik realiseerde op een bepaald moment … dat ik nu een beste vriendin had … ze zou altijd de dochter van een vader zijn… ze zou altijd mijn prinses zijn  … ik leerde om haar haar te kammen … een jurk nodig? … dan gaan we samen winkelen! Ze praat over haar angsten … wat ze leuk vindt … we doen filmavondjes haha …

Misschien zal ik nooit een perfecte vader zijn … maar ik probeer het zo goed mogelijk te doen … en ik hou echt met elke vezel van mijn lichaam van haar en zij houdt van mij… Ik heb geleerd om onvoorwaardelijk lief te hebben.

Dit meisje zal altijd afhankelijk van me zijn! Een poos geleden … vond ik een baan … en ik ging naar de universiteit en zij naar de dagopvang … de dingen zijn verbeterd. “

Dit verhaal toont aan dat de liefde wonderen kan doen! Deel dit bijzondere verhaal van een vader met je vrienden!

DELEN