Mannen die met slimme vrouwen trouwen, leven langer!

0
1705
Denk aan je ideale vrouw: staan haar hersenen aan top wanneer je haar beste kwaliteiten benoemt?  Misschien moet dat wel. Nieuw onderzoek suggereert dat je met een intelligente bruid je leven kunt verlengen en dementie kan afweren. Tijdens een lezing genaamd Dementie: Hoe kunnen we onszelf beschermen ?zei Professor Lawrence Whalley , emeritus hoogleraar van de geestelijke gezondheid in de ‘College of Medicine and Life Sciences’ van de Universiteit van Aberdeen: ‘Iets wat een jongen nooit verteld is wat hij moet doen als hij een langer leven wilt – maar wat hij zou moeten doen – is trouwen met een intelligente vrouw. Er is geen betere buffer (dementie) dan intelligentie. “
Dit onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Aberdeen , onderzocht de gezondheid van identieke tweelingen en vond dat wanneer ze een intelligente vrouw zouden hebben, dat een belangrijke factor zou zijn in de bescherming tegen degeneratieve ziekte. Zij stelden vast dat als mannen ervoor kiezen om intelligente  vrouwen te trouwen, een langer en gelukkiger leven tegemoet zouden gaan, en minder kans hebben om ziektes te krijgen zoals de ziekte van Alzheimer en dementie. Onderzoek in het verleden heeft aangetoond dat intellectueel uitdagende spellen zoals kruiswoordpuzzels kunnen helpen om dementie en de ziekte van Alzheimer af te weren door het stimuleren van de hersenen, dus het zou logisch zijn,dat een vrouw die het geestelijke vermogen van haar man uitdaagt, het hem op dezelfde manier ten goede komt.
Schokkend genoeg, waren een aantal mannen die getrouwd waren met deze intelligente vrouwen, fysieke tekenen van dementie in een hersenscan aanwezig, maar geen last hadden van de symptomen van de ziekte. Ze waren in feite “zeer intelligent” en volledig functioneel.
1
Het stimuleren van zowel mannen als vrouwen om de hersenen van een vrouw te waarderen boven haar schoonheid is een lastige zaak. Dit is al lange tijd een belangrijke feministe probleem , en één die goed wordt begrepen door de meeste mensen. Meisjes die opgroeien om trots te zijn op hun intelligentie zijn mondiger en onafhankelijker. Jongens die deze denkrichting delen, hebben betere relaties met vrouwen en creëren een betere ondersteunende wereld voor hun vrouwen en dochters. Echter, dit onderzoek suggereert als een man kiest voor een intelligente vrouw, dat het zijn lichamelijke en geestelijke gezondheid ten goede zal komen, maar ook de samenleving.
DELEN